Artikkeli

5.11.2021

TOPI tietää kiinteistösi LVIA-järjestelmien nykytilan

Haluatko selkeän datapohjaisen näkyvyyden kiinteistöjesi LVIA-järjestelmien tilaan, riskeihin ja tulevien vuosien kunnostustarpeisiin? Elämme tietotulvan keskellä, missä kaikki tieto tallennetaan, myös turha ja väärä. Ei tiedetä mihin tietoon voi luottaa ja mihin ei. Maailmassa on paljon varmistamatonta tietoa, jonka perusteella tehdään vääriä päätöksiä. Olemme TPI:llä panostaneet siihen, että asiakkaiden LVIA-järjestelmistä keräämämme tieto on tarkoituksenmukaista ja asiantuntijoiden varmistamaa. Nämä tiedot ovat asiakkaidemme kiinteistöpalveluiden käytössä suoraan TOPI-tietojärjestelmämme kautta.

topikuva 1200x600

Topi-toiminnanohjausjärjestelmä

TPI Control Oy on LVIA-alan asiantuntijapalveluyritys, joka tutkii, analysoi ja kunnostaa kiinteistöjen ja tuotantolaitosten lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmastoinnin järjestelmiä kokonaisuutena. Tulosten perusteella suunnittelemme ja toteutamme ratkaisuja, joiden avulla käytössä oleva talotekniikka ja ihmiset voivat hyvin ja sisäilmasto on terveellisempää.  

TPI Controlin palveluprosessit on kehitetty siten, että kiinteistön LVIA-järjestelmien toimenpiteet ajoitetaan oikeaan ajankohtaan. Toimenpidesuunnitelma syntyy keräämällämme ja analysoimallamme varmistetun kiinteistö- ja järjestelmätiedon perusteella.  

 

tpi palvelut 640x280

 

Kuva 1: TPI:n palveluprosessi 

 

Tavoitteemme vuonna 2020 oli löytää monitasoinen ja älykäs ohjelmistoratkaisu, joka palvelisi asiakkaidemme kasvanutta tietotarvetta ja tehostaisi omaa palveluprosessiamme. Kävimme useiden toimijoiden kanssa läpi kaikki järjestelmävaatimukset löytääksemme meille ja asiakkaallemme parhaan ratkaisun. Emme kuitenkaan löytäneet markkinoilta sellaista ohjelmistokokonaisuutta, jonka keskiössä on kiinteistö ja sen järjestelmät, ei pelkkä yritys. Lopputulokseksi haluttiin tuotteiden, palvelujen ja mittaustulosten muodostama kokonaisuus, joka tukee LVIA-järjestelmiä, niiden huoltamista ja ylläpitoa. Teimme tämän perusteella päätöksen ryhtyä jatkokehittämään omaa, vuodesta 2014 lähtien käytössä ollutta, TOPI-toiminnanohjausjärjestelmää.  

 

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä päätökseemme. Solmimme yhteistyökumppanuussuhteen Codemenin kanssa ja aloitimme tiiviin kehittämistyön. Yhteistyö Codemenin ja TPI:n oman väen kesken on ollut intensiivistä. 

 

Olennaisella ja varmistetulla tiedolla on helppo seurata kiinteistön kokonaistilaa palveluprosessimme edetessä. Tämän tuomme esiin liikennevaloin, jotka perustuvat kiinteistöissä mitattuihin ja varmistettuihin suureisiin. Keräämme, jalostamme ja tuomme näkymättömän näkyväksi TOPI-toiminnanohjausjärjestelmässä. 

 

Asiakaskommunikaatiota ajatellen olemme kehittäneet tämän vuoden aikana TOPI-C -näkymän. TOPI-C (Customer-näkymä) tuo helppokäyttöisesti kiinteistön LVIA-järjestelmien nykytilan liikennevaloin esille.  Saman asiakkaan kaikkien rakennuksien verkostojen tila, historia sekä budjetointitarpeet tuleville vuosille ovat yhdessä näkymässä. Näin saadaan helposti kiinteistösalkun kokonaistilanne esille.

 

 

yritysnäkymä 1100x620

Kuva 2: Asiakkuuden kiinteistösalkun LVIA-tila 

 

Rakennuksen tiedot perustuvat järjestelmätason PTS-tietoihin (pitkän tähtäimen suunnitelma), joista nähdään järjestelmän tila, tehdyt toimenpiteet ja tulevat kunnostussuositukset. Asiakas saa kattavan kokonaiskuvan LVIA-järjestelmien toimivuudesta ja suunnitelman niiden kuntoon saattamisesta.  

 

lvia-järjestelmät 1200x380

Kuva 3: LVIA-järjestelmien tila

 

Tuomme tiedon eri integraatioratkaisuillamme järjestelmiisi ja selkeän kustannustehokkaan suunnitelman LVIA-järjestelmien kuntoon saattamiseksi. Pysyt ajan tasalla kiinteistöjesi LVIA-järjestelmien tilasta ja korjausvelasta ja kiinteistön käyttäjät kiittävät. Kiinnostuitko?

 

Juri Paavilainen, CTO, CFO

juri.paavilainen@tpi.fi 

+358 50 317 1069

www.tpi.fi 

 

Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää!

 

Juri Paavilainen
Juri Paavilainen

Hei! Olen Juri Paavilainen, teknologiajohtaja TPI:llä. Työn vastapainona harrastan monenlaista liikkumista mm. varjoliitoa ja pyöräilyä.

LinkedIn