Oikea aika toimia on NYT: Patteriverkoston toimivuudella jopa 15 prosentin energiasäästö

Suuressa osassa liikekiinteistöjä ja taloyhtiöitä lämmitys hoituu patteriverkoston ja nestepohjaisen lämmönsiirron avulla. Tämä on järkevä ja toimiva perusratkaisu, sillä neste siirtää lämpöä tehokkaasti ja lämmön lähteitä pystytään vaihtamaan tekniikan ja energian saatavuuden kehittyessä vuosien saatossa.

Valitettavasti verkosto ei useimmiten toimi energiatehokkaasti. Huoneisto- ja huonekohtaiset lämpötilaerot aiheuttavat ylimääräistä energian kulutusta koko kiinteistön näkökulmasta. Lopputuloksena kiinteistön käyttäjät tai asukkaat kärsivät kuumuudesta/kylmyydestä ja energialasku on suurempi kuin sen pitäisi olla. 

Kokemuksemme mukaan 5 yleisintä ongelmaa lämmönsiirto- ja patteriverkostoissa ovat:

  1. Viallinen toimilaite tai -laitteet
  2. Ilma verkostossa
  3. Epäpuhtaudet (lika, rasva, korroosiotuotteet)
  4. Verkoston virtaamasäädöt ovat virheelliset
  5. Rakennuksen IV-järjestelmä lämmittää tiloja tai osaa tiloista – kilpaillen nestepohjaisten järjestelmien kanssa

Näin ollen järjestelmän säätäminen ei ole useimmiten riittävä ratkaisu ongelmiin.  

Oikein ja laadukkaasti suoritetuille kunnostustoimenpiteillä järjestelmä saadaan toimimaan oikein. Tällöin kiinteistö käyttää lämmönlähteitään tehokkaasti ja lämpö siirtyy esteettä koko kiinteistön alueelle – parhaimmillaan voidaan päästä jopa 15% energiatehokkuuden parannuksiin. Tästä voi jo parissa kuukaudessa muodostua merkittävä summa. 

3 oleellista seikkaa, jotka tulee ottaa huomioon patteriverkostoa huollettaessa 

1. Tulee ymmärtää, mikä verkostossa on pielessä ja onko järjestelmän säätäminen oikea toimenpide vian korjaamiseen

Puutteellisten virtaamien ja säätöjen sijaan syyllinen voi olla esimerkiksi viallinen toimilaite, epäpuhtaudet tai ilma verkostosta tai vaikkapa vaillinainen paisuntajärjestelmä. Tällöin verkoston säätäminen ei ratkaise ongelmia vaan huonot olosuhteet ja energiankulutus jatkuvat. Kaiken A ja O on ymmärtää kokonaisuuden toiminta ja valita oikeat kunnostustoimenpiteet.

2. Korjaustoimenpiteet tulee suorittaa oikealla hetkellä ja oikeassa järjestyksessä

Kun on selvitetty kiinteistön järjestelmien ongelmat – ongelmat tulee ratkaista oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä. Jos nestejärjestelmän virtauksia säädetään ennen epäpuhtauksien ja/tai ilman poistamista – työ menee käytännössä hukkaan tai sillä ei saavuteta pysyviä hyötyjä. On myös tärkeä muistaa, että lämmitysjärjestelmien pesua ja säätöä ei ole suositeltavaa tehdä kesähelteiden aikana, koska tällöin ei voida varmistaa järjestelmän toimivuutta luonnollisella toimintakaudella.  

3. Lämmitysjärjestelmiä tulee tarkastella kokonaisuutena

Jos kiinteistössä on IV-lämmitys eikä sitä säädetä toimimaan tehokkaasti yhdessä patteriverkostojen kanssa – voidaan päätyä tilanteeseen, jossa järjestelmät kilpailevat toisiaan vastaan ja energiaa valuu harakoille.

195630152_l

Oikea hetki toimia vuonna 2023 on nyt

TPI Controlilla on vuosikymmenten kokemus ja osaaminen patteriverkoston ja IV-lämmityksen säätötöihin ja keskinäiseen tasapainotukseen. Toimenpiteidemme avulla takaamme, että järjestelmät toimivat oikealla tavalla ja turhaa energiahukkaa ei synny. Kun verkostot ovat oikein kunnostettu ja säädetty toimestamme, myös niiden elinkaari pitenee huomattavasti ja jälleen syntyy kustannussäästöjä.

Kannustamme kiinteistön omistajia, managereita ja etävalvonnan ammattilaisia tarttumaan tilaisuuteen varmistaa lämmitysverkoston energiatehokkuus todelliseen mitattuun tietoon perustuen. Olemme yli 20 vuoden talotekniikan kokemuksella tuotteistaneet palvelumallit, joiden avulla voidaan kustannustehokkaasti varmistaa talotekniikan toimivuus, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys: 

Näiden palvelujen lisäksi suoritamme kaikkien lämmön-/kylmän ja ilmastointiin liittyvien taloteknisten järjestelmien kunnostuspalveluita laatutakuulla. Meillä on myös patentoitu menetelmä jäteglykolin kierrätyksestä, jolloin lämmönsiirtonestettä ei tarvitse hävittää perinteisellä tavalla.  

Kerromme mielellämme, miten voimme saada teidän kiinteistönne talotekniikan energiatehokkaaksi, ympäristöystävälliseksi ja etävalvottavaan kuntoon. Ota rohkeasti yhteyttä meihin:

TPI Control Oy Yhteystiedot

Ystävällisin terveisin,

TPI Control Oy

Ota rohkeasti yhteyttä!
020 7598200