Serkun vinkki houkutteli Jan Ingbergin TPI:lle: ”En ole lähdössä täältä mihinkään”

TPI ei sovi Ingbergin mielestä ihmiselle, joka on tottunut liukuhihnatyöhön.

Jan Ingberg sai vuonna 2016 serkultaan vinkin, että jos alan vaihto kiinnostaa, niin nyt se olisi mahdollista. Serkku oli ollut aiemmin töissä TPI Controlilla ja hän suositteli paikkaa.

"Minulla ei ollut alan koulutusta, mutta olen aina ollut käsityöläinen. Olen rakennellut ja korjaillut kaikkea mekaanista."

TPI Controlin asentajana hän on tehnyt monipuolisia kunnostuksia eri kiinteistöissä.

"Jos tekemissämme selvityksissä on havaittu epäjohdonmukaisuuksia jäähdytyksissä tai nesteytyksissä, minut hälytetään paikalle. Työ on ongelmanratkaisua", Ingberg kertoo.

Kenttä_3_muokattu-1

Yllätyksellisyys pitää virkeänä

Ingberg nauttii siitä, että asentajan työ on monipuolista. Kiinteistöt ovat erilaisia, vaikka ne ulkopuoliselta näyttäisikin samalta.

- Yleensä en tiedä, mitä teen kahden päivän päästä. Minulla on kyllä suunnitelma, mutta usein se muuttuu matkan varrella. Yllätyksellisyys pitää mielen virkeänä.

Kaikille alati muuttuvat aikataulut eivät varmasti sopisi.

- Tämä työ ei sovi sellaiselle, joka on tottunut liukuhihnatyöhön. Silloin jatkuvat muutokset stressaisivat. Tässä hommassa pitää olla oman itsensä herra.

Ingberg toteaa, että TPI Control on paras työpaikka, missä hän on ollut.

- Olen tykännyt työstäni todella paljon. Minä en ole lähdössä minnekään, eikä varmasti tarvitsekaan. Kun asiakas ja työnantaja ovat tyytyväisiä, se riittää.

Pienen firman fiilis pysyi, vaikka henkilöstö tuplaantui

Jan Ingberg kehuu TPI:n työilmapiiriä yhteisölliseksi. Fiilis on myös pysynyt, vaikka TPI:n henkilöstömäärä tuplaantui jokin aika sitten yrityskaupan myötä.

- Meillä on paljon tyky-tilaisuuksia ja kaikki jeesaavat toisiaan tarvittaessa. Meillä ei ole eri toimintojen keskinäistä nokkimista.

Hyvän työyhteisön merkki on myös ammattiosaaminen. Ingberg uskoo, että TPI:ssä työt tehdään keskivertoa tarkemmin.

- Meillä oli hetken aikaa eräs työntekijä koeajalla, joka teki asioita vähän omalla tavallaan. Kun kävin tarkastamassa työtä ja se oli vähän sinne päin, hän vastasi, että ”Kyllä se toimii, kun vähän säätää.” Totesin, että me emme tee sinne päin. Jos joudut selittämään työtäsi, siinä on jotain pielessä, Ingberg kiteyttää.

Ammattiylpeä ja tiivis työyhteisö vetää myös entisiä työntekijöitä takaisin.

- Yksi asentaja lähti meiltä huoltomieheksi. Hän palasi vuoden päästä takaisin ja totesi, että kyllä asiat ovat täällä vain aika hyvin.

Ingberg uskoo, että työyhteisön hyvä henki kertoo keskinäisestä luottamuksesta.

- Ajamme kaikki yhteistä, eli viime kädessä asiakkaan, etua. Jos joskus jostain toimeksiannosta puuttuu yhteystieto, niin emme ala syytellä toisiamme. Kyllä tällaisista tilanteista aina hengissä selvitään, se on elämää, Ingberg päättää.


TPI Control on kiinteistöjen sisäolosuhteiden hallinnan tunnettu, arvostettu ja dynaaminen asiantuntijaryhmä ja kontrolleri. Osaaminen, vastuunotto ja innostus onnistumiseen tekevät meistä halutun bisneskumppanin. Toimipisteemme sijaitsevat Pirkkalassa ja Vantaalla. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2021 4,6M€. Yrityksessä työskentelee 40 henkilöä