Työn vaihtelu saa Mikko Koppasen viihtymään TPI:ssä

”Yhtenä päivänä kirjoitan raportteja, toisena päivänä istun asiakaspalaverisssa, kolmantena teen kiinteistön selvitystyötä.”

Mikko Koppanen tuli TPI Controlille vuonna 2008 tekemään insinöörin tutkinnon opinnäytetyötä. Siitä lähtien hän onkin viihtynyt yrityksessä teknisenä asiantuntijana.

Yksi syy pitkään uraan samalla työnantajalla on työn vaihtelevuus. Päivät eivät todellakaan ole veljiä keskenään.

- Joillekin 8-16 -työ sopii, minä kaipaan vaihtelua. Yhtenä päivänä kirjoitan raportteja, toisena päivänä istun asiakaspalaverissa, kolmantena teen kiinteistön selvitystyötä. Tapaan ihmisiä eri puolella Suomea ja näen teknisesti erilaisia kiinteistöjä. Se on ammatillisesti mielenkiintoista.

Koppasen ydintyötä on tehdä tutkimuksia ja selvityksiä liike- ja toimistokiinteistöissä sekä erilaisissa teollisuuskohteissa. Hän selvittää, onko kiinteistön talotekniikassa petrattavaa, jotta lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto toimivat niin kuin pitääkin.

- Yleensä työt lähtevät siitä, että asiakkaalla on jokin ongelma, mikä pitää ratkaista. Sen jälkeen teemme puolueettoman tarkastuksen laitteistoihin ja tarvittaessa ylläpito- ja kunnossapitosuunnitelman. Yleensä tutkimuksissa löytyy selkeä syy/seuraussuhde.

Mikko-Koppanen

Ylilaatu on ammattiylpeyttä

Mikko Koppasen mielestä TPI Controlin tekemisessä korostuu ammattiylpeys. Työt tehdään niin, että hyvin tehdyn työn voi allekirjoittaa.

- Teemme ylilaatua niin, että asiakaskaan ei aina huomaa, miten pitkälle asiat on viety. Yritämme myös ohjata aina asiakasta elinkaariajatteluun sanomalla, että ”Yritetään ajatella pidemmälle, joku tämän kuitenkin joutuu jossain vaiheessa korjaamaan, jos emme nyt tätä tee.”

Rakennusala ei ole välttämättä aina myönteisessä mielessä julkisuudessa. Koppasen mielestä ala voi myös katsoa vähän peiliin.

- Onhan näitä tarinoita, jossa uuden koulun lattia joudutaan avaamaan ja mietitään, että ”Kuinkas tässä näin kävi”. Pinnan alle on helppo piilotta asioita ja jättää tekemättä. Me emme toimi niin.

”Parempi soittaa kuin pähkäillä paria tuntia itsekseen”

TPI Control on työyhteisönä Koppasen mielestä erittäin yhteisöllinen. Kaveria ei jätetä pulaan ja apua saa aina, kun sitä pyytää.

- Typeriä kysymyksiä ei ole ja aina voi soittaa kollegalle. Se on yleensä parempi ratkaisu kuin pähkäillä pari tuntia itsekseen, että miten asia olisi paras ratkaista.

- Puhumme kyllä suoraan toisille ilman turhaa mielistelyä, mutta tulevaisuuteen katsoen. Menneille emme enää mahda mitään. Asiakkaammekin arvostavat meitä siinä, että me emme etsi syyllisiä vaan syitä.

Koppasen mielestä TPI Controlissa huolehditaan työntekijöistä hyvin sekä töiden alkaessa että työuran kaikissa vaiheissa.

- Meillä on hyvät perehdytysprosessit uusille henkilöille. Opiskeluun kannustetaan, jos se nähdään hyödyksi myös yritykselle. Olen esimerkiksi itse saanut opiskella osittain työajalla. Ja työterveyspalvelut ovat lakisääteisiä paljon laajemmat.

Tärkeintä Koppaselle on kuitenkin se, että työn sisällön ja aikatauluttamisen saa päättää hyvin pitkälle itse.

- Pystyn vapaasti päättämään ja organisoimaan työni eli miten ja missä järjestyksessä ne teen. Toki tulipalohommiakin tulee joskus, mutta toisaalta työ joustaa esimerkiksi perhetilanteen mukaan. Koen sen tärkeäksi.

 


TPI Control on kiinteistöjen sisäolosuhteiden hallinnan tunnettu, arvostettu ja dynaaminen asiantuntijaryhmä ja kontrolleri. Osaaminen, vastuunotto ja innostus onnistumiseen tekevät meistä halutun bisneskumppanin. Toimipisteemme sijaitsevat Pirkkalassa ja Vantaalla. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2021 4,6M€. Yrityksessä työskentelee 40 henkilöä.